Més afluència de visitants que l'any passat aquest agost postpandèmia

www.andorradifusio.ad

Les dades d'ocupació ja ho feien preveure i, ara, les de Mobilitat ho han acabat de confirmar: han entrat més vehicles els primers vint dies d'agost que l'any passat. I això és així a totes dues fronteres. Si la pandèmia ha canviat alguna cosa és els dies en què es registra més afluència.

Aquest estiu els caps de setmana han deixat de ser el moment més àlgid d'entrada de vehicles a Andorra. N'arriben molts més entre setmana, sobretot els dijous. I n'arriben molts. De fet, les tres primeres setmanes d'agost ha vingut més gent que l'any passat, sense crisi sanitària.

El Centre Nacional del Trànsit ha registrat més vehicles per totes dues fronteres. Sovint amb retencions importants, com ara aquest dimecres amb set quilòmetres de cua per accedir per la frontera del riu Runer. L'increment del flux de visitants per aquest punt ha estat, respecte del 2019, d'un 4%. A l'accés nord, per França, també augmenta, tot i que només un 2%.

Segons les dades de Mobilitat, per la frontera sud el rècord d'entrades el té el dimarts 18 d'agost amb 10.000 vehicles. Al Pas de la Casa van ser 7.000, el dia 12.

Que no hi hagi hagut retencions a l'interior del país com altres anys, els responsables del Centre Nacional del Trànsit ho atribueixen a la millora de l'avinguda Francesc Cairat. Dades molt positives, i més en el context actual d'emergència sanitària que impedeix fer previsions del que passarà els pròxims mesos.

Informa: Agència ANA
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Jordi Cama

Comparteix:

21 nous casos de la Covid-19 des de dimecres, un dels quals de personal del Cedre Atropellament mortal després d'una discussió de trànsit a l'avinguda Tarragona