El mes de Canòlich s'inicia per celebrar els 800 anys de la trobada de la Mare de Déu

L'1 de maig, comença el mes de Canòlich per als lauredians. Aques

L'1 de maig, comença el mes de Canòlich per als lauredians. Aquest dilluns ha estat el primer dia que s'han fet actes per celebrar l'esdeveniment.

A la tarda s’ha portat a l’església la talla original de la Verge del Canòlich, això sí, restaurada. La Verge estava custodiada per la família Marfany des del 1970 i ara l’ha tornada a rebre el bisbe, que ha assegurat que l'1 de maig és un dia per donar gràcies. Enguany es compleixen 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich, i coincidint amb aquest aniversari, el Papa Francesc ha concedit un jubileu que permetrà obtenir una indulgencia als fidels que arribin a l’ermita la setmana del 20 de maig. 

La missa d’aquest dilluns a la tarda ha estat presidida per l'arquebisbe Joan-Enric Vives.

A banda, també s’ha fet la presentació del llibre ‘Petita història de Canòlich dibuixat per Pilarín Bayés i escrit per Jordi Pasques. El llibre està fet amb molta cura per a una ocasió important per a la història de Sant Julià.  A més, també s’han programat altres activitats durant el mes de maig.

Informa: Redacció

Comparteix:

Presó sense fiança per al conductor que va atropellar mortalment Marc Pimienta El llibre 'Petita història de Canòlich' de Pilarín Bayés i Jordi Pasques dona el tret de sortida al mes de Canòlich