Més espais per socialitzar-se i practicar esports 

www.andorradifusio.ad

Limitar l'alçada dels edificis, apostar més per les energies renovables i millorar les voreres de la parròquia. Són tres de les propostes que el Consell de joves ha traslladat al comú d'Andorra la Vella. També reclama un espai per a la pràctica d'esports minoritaris i més espais perquè els joves pugui socialitzar-se.

Els alumnes de 2n d'ESO que han exposat al Consell de joves les seves propostes tenen una premissa: que siguin viables, tant econòmicament com per infraestructures, i adreçades a joves de 12 a 17 anys. Per exemple, un espai per poder practicar esports minoritaris almenys un cop per setmana i que es podria situar al Serradells.

"Hem proposat un espai multiesportiu i un gimnàs, ja que hem vist que molts joves de la parròquia volen aprofitar aquests espais, però sempre ens han dit que hauríem de ser majors d'edat o anar acompanyats d'un adult".

Pere Mitjana, alumne del col·legi Janer

O una discoteca de tarda, on els joves puguin punxar la seva música preferida. Tot plegat, per promoure alternatives al mòbil i socialitzar-se més enllà de les xarxes. Altres propostes, com augmentar la freqüència del clípol o un skate parc han estat descartades per diferents motius.

"Hem treballat algunes propostes que hem decidit que no s'adaptaven a nosaltres i les hem descartat per substituir-les per algunes de millors".

Erica Oliveria, alumna del María Moliner.

Les propostes han tingut un component de sostenibilitat. Per exemple, es demana al comú limitar l'alçada dels edificis i apostar més per les energies renovables.

"M'ha sorprès moltíssim la conscienciació que tenen amb el futur, perquè els hi preocupa molt, i d'aquesta preocupació neixen possibles propostes que hem de treballar sobre com volem que sigui Andorra la Vella. Crec que és molt important que surti dels joves. Ens ha encantat que vulguin aprofitar l'espai dels Serradells, que ja hi és".

Olalla Losada, cònsol menor d'Andorra la Vella.

Les propostes seran analitzades per estudiar-ne la viabilitat, tot i que des del comú avancen que les consideren molt positives.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Pau Bonastre

Comparteix:

PSC triomfa a Catalunya però necessitarà pactar per governar La Policia participa en la Conferència de caps d’INTERPOL