La Policia participa en la Conferència de caps d’INTERPOL

La importància de crear un front comú per combatre

La importància de crear un front comú per combatre el crim organitzat transnacional va centrar la Conferència anual de caps d’INTERPOL que l’organització va celebrar a Lió, França, la darrera setmana d’abril, amb l’objectiu de reafirmar el seu compromís per protegir les víctimes de les amenaces globals.

A la trobada van assistir 321 delegats de 136 països, entre els quals, el sergent major Robert Guirao, responsable de l’Oficina Central Nacional d’INTERPOL a Andorra. En la reunió es va abordar la sofisticació logística, operativa i tecnològica del crim organitzat transnacional i es van aprovar, per part dels delegats, una sèrie de compromisos dirigits a enfortir l’intercanvi d’informació amb la finalitat de reforçar les eines que els països membres tenen al seu abast.

En aquest sentit, durant la Conferència es va destacar com a element fonamental l’ampliació de l’accés a la xarxa de comunicacions policials segures per a unitats especialitzades i punts de control fronterers, es va encoratjar els països membres a compartir més dades criminals a través de les 19 bases de dades de l’organització, i es va posar en relleu el mecanisme Global Rapid Intervention of Payments (I-GRIP) per interceptar el frau financer cibernètic. I és que, des del llançament d’aquesta eina, INTERPOL ha ajudat els països membres, també Andorra, a interceptar més de 500 milions de dòlars vinculats a processos criminals.

Durant la trobada també es va subratllar la necessitat d’efectuar més intercanvis de dades sobre organitzacions terroristes, els seus mecanismes de suport i qualsevol vincle amb el crim organitzat, així com compartir els modus operandi en incidents relacionats amb materials químics, biològics, radiològics, nuclears i explosius improvisats.

Finalment i per protegir les persones més vulnerables, en la Conferència es va animar les Oficines Centrals Nacionals a fer més ús de la base de dades internacional d’explotació sexual infantil i de les notificacions per advertir sobre depredadors sexuals per tal de compartir intel·ligència, identificar delinqüents i protegir les víctimes.

Informa: Redacció

Fotografia: Interpol

Comparteix:

 Més espais per socialitzar-se i practicar esports  El PS esmena la seva proposició de llei del raonador perquè pugui ser aprovada per consens