ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els mestres xifren en un 80% el suport del professorat a la vaga de funcionaris

www.andorradifusio.ad

La vaga de funcionaris també s'ha notat a les escoles andorranes. Els centres han obert a l'hora habitual amb una afluència d'alumnes menor, sobretot a maternal. Sense xifres oficials, els mestres parlaven d'un 80% de seguiment entre el personal docent i un 60% de l'alumnat. Els pares s'han mostrat tranquils ja que els nens han estat atesos pels serveis mínims. Un indicador de l'assistència d'alumnes són els menjadors, que han servit el 41% dels menus habituals.

Les escoles andorranes han obert a les 8.45h amb una afluència menor de la que és habitual. A l´escola de Santa Coloma, els alumnes han arribat amb normalitat amb el transport escolar o amb els pares, que s'han mostrat tranquils. "L'he de portar perquè no la puc dur a la feina", deia una mare. Una situació compartida per altres pares. "Mentre la tinguin a l'escola no m'importa, el problema és que tanqui i no tinguin serveis mínims", manifestava una altra mare. Uns han mostrat el seu suport a les reivindicacions dels mestres i altres prioritzaven els nens: "Mentre estiguin atesos, que reivindiquin el que vulguin".

Segons han explicat mestres del centre, el seguiment de la vaga ha estat majoritari mentre, que divendres pot ser inferior. Els docents han anat a l'hora al centre educatiu, han comunitat que feien vaga i han marxat a la concentració de la duana. Els pares han explicat que l'afluència d´alumnes ha estat baixa a maternal i no s´ha notat tant a primària. "Espero que no hi hagi problemes", deia una mare a la sortida.

L'Associació de pares ha informat que aquesta jornada s'han preparat el 41% dels menús que són habituals. Si cada dia se'n fan 4.000, aquest dijoushan estat 1.700. Segons les seves dades, a batxillerat l'assistència al menjador ha estat mínima, només un 2% dels alumnes han dinat al centre. A segona ensenyança ho han fet el 14% i a maternal i primària, el 50%. L'associació ha informat que no hi ha hagut incidents i s'han complert els serveis mínims.

Informa: Ana Alamán
Imatge: Marta Paixà

Comparteix: