ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La mina de Llorts obre per primera vegada per Setmana Santa

www.andorradifusio.ad

Per primer cop la mina de Llorts està oberta al públic fora dels mesos d'estiu. La iniciativa forma part de la Ruta del Ferro i és tot un èxit. Només ahir van passar per la gruta  més de 60 persones.

Des de primera hora del matí que s'estan succeint les visites. Una guia explica als visitants, la majoria famílies, la història i els detalls de l'extracció i la comercialització del ferro durant el segle XIX. Precisament l'any passat aquesta mina de Llorts es va convertir en l'èxit turístic de la parròquia. Des del comú es va decidir potenciar l'activitat.

Aquesta Setmana Santa s'ha obert la mina com una prova pilot que ja està demostrant que val la pena posar en marxa tot el dispositiu per a les visites. Avui i demà encara es pot visitar. L'interès dels visitants és evident.

La ruta del Ferro comença a la Massana a la Farga Rossell i té en l'entorn de Llorts el final de la ruta amb la visita guiada a la petita mina. Aquest recorregut andorrà està inclòs en la Ruta del Ferro dels Pirineus instaurada el 2004 pel Consell d'Europa.

La mina està situada al final del camí dels Traginers; un altre racó indispensable durant la visita. Per acabar un glop de l'aigua de la font de ferro de Llorts; alta en propietats saludables però d'un sabor peculiar.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Ann Ginestà

Comparteix:

34.238.190.122