ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La minicentral d'Aixovall rep tots els permisos i estarà operativa l'any vinent

www.andorradifusio.ad

La minicentral hidroelèctrica d'Aixovall estarà operativa l'any vinent. Productora Elèctrica Renovable, Persa, ha obtingut tots els permisos i a final d'any s'espera que comencin les obres. La minicentral serà la segona del país i donarà servei a unes 500 llars de Sant Julià de Lòria.

Els promotors de la minicentral d'Aixovall veuen finalment la llum al final del túnel. Després de gairebé quatre anys, Persa, societat integrada per Nord Andorrà i Mútua Elèctrica, ha aconseguit els permisos per tirar endavant la instal·lació, l'últim l'autorització del comú lauredià per a l'ús de l'aigua per a la producció elèctrica. La captació es farà al riu d'Ós a l'alçada de la Borda l'Arena i la minicentral estarà situada a Aixovall en un edifici propietat de la Mútua. "Estem molt satisfets perquè fa un parell de setmanes es va publicar la concessió de l'aigua i ja tenim tots els permisos, fins i tot el del comú i (la declaració) d'interès nacional, per tirar endavant aquest projecte. Si fem una mica d'històric (el projecte) ve des del 2015", recorda el director general de Nord Andorrà, David Forné.

La minicentral d'Aixovall serà la segona del país després de la d'Arcalís, que també gestiona amb èxit Persa. La d'Aixovall oferirà electricitat a més de 500 llars de Sant Julià. "La d'Arcalís fa menys o menys 1,8 MW/h i aquesta en fa 3 MW/h gairebé", detalla Forné, tot insistint que aquesta electricitat anirà a la xarxa de Mútua Elèctrica per arribar a les xarxes de Sant Julià.

Forné destaca l'aposta ferma que fa Persa per les energies renovables i demana més implicació de les institucions per no posar entrebancs als projectes de les empreses privades.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Sergi Linares
   

Comparteix:

3.227.3.146