ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La minoria d'Escaldes-Engordany proposa millores per a les properes eleccions

www.andorradifusio.ad

Amb vista a les eleccions comunals de final d'any i d'altres comicis, la minoria comunal d'Escaldes-Engordany ha redactat un conjunt de propostes per millorar el funcionament de la jornada. Entre d'altres, demanen un transport públic especial i introduir el sistema braille.

Per millorar el funcionament de futures jornades electorals, els consellers del PS i Liberals, Cèlia Vendrell i Higini Martínez respectivament, consideren que caldria identificar els interventors, introduir el sistema de lectura braille, diferenciar textualment els sobres de les circumscripcions per evitar errors amb el color i habilitar un pas per a les persones amb mobilitat reduïda.

També creuen que es podria introduir un servei de transport públic per facilitar el desplaçament de les persones que viuen lluny.

Per contra, no comparteixen la proposta de la cònsol major d'obrir un segon col·legi electoral, si el nombre de votants continua a l'alça. Vendrell sí veu bé una tercera mesa electoral. Martínez, per la seva banda, proposa "que les cues estiguin ben diferenciades" per pal·liar el que qualifica d'una "manca d'organització puntual".

La cònsol major,Trini Marín, ha volgut deixar clar que per introduir millores com la del sistema braille o en els sobres caldria modificar la llei electoral perquè és competència del Govern. No ho troba mala idea i s'ha compromès a traslladar les propostes a la propera reunió de cònsols.

La cònsol major escaldenca no ha compartit la proposta de crear nous aparcaments perquè a la zona del Prat del Roure n'hi ha molts i ha remarcat que sempre es procura donar prioritat a les persones amb alguna discapacitat.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal

Comparteix:

34.231.21.83