Els monitors reconeixen que millora la situació però demanen que l'augment salarial continuï esglaonadament

www.andorradifusio.ad

Les dues associacions de monitors d'esquí reconeixen que ha millorat la situació laboral respecte d'anys anteriors, però creuen que cal seguir treballant perquè l'augment salarial pugui ser constant els propers anys.

Aquest cap de setmana ha sortit publicat un estudi sobre els salaris dels monitors d'esquí arreu del món i els d'Andorra eren els vuitens més ben pagats. Els presidents de les associacions de monitors d'esquí reconeixen que actualment sí estan cobrant entre 15 i 22 dòlars com diu l'informe, però creuen que cal aconseguir que l'augment sigui progressiu. "Buscàvem, i continuem buscant, que hi hagi uns augments progressius, encara que siguin mínims, com és normal, un IPC o el que sigui", demana el president de l'Associació de Professionals d'Esquí i Disciplines Associades, Manel Arajol.

També recorden que el preu base és més baix que el que indica aquest informe, però que es complementa amb suplements. "Estem intentant que aquest preu pugi fins als 21,50 euros per hora treballada. Heu de pensar que l'hora real del monitor d'esquí estaria sobre els 12 o 13 euros i després hi ha diferents complements que depenen de l'escola i fan que el preu final pugi gairebé fins als 20 o 21 euros", detalla el president de l'Associació Andorrana de Monitors d'Esquí, Carles Iriarte.

Per a la nova temporada, des de l'associació andorrana volen seguir treballant per aconseguir un conveni col·lectiu que prevegi que el material que fan servir sigui subministrat per les empreses que els contracten.

Informa: Ester Pons
Imatges: Albert Refart-Sergi Linares

Comparteix:

Les altes temperatures i la manca de pedregades garanteixen una bona collita de tabac El 60% de la població viu de lloguer i a un preu mitjà de 601 euros mensuals, segons una enquesta d'Estadística