Mor el fotògraf Pep Aguareles als 53 anys

www.andorradifusio.ad

El cap de l'Escola d'Art d'Andorra la Vella i fotògraf, Pep Aguareles, ha mort aquest diumenge a l'edat de 53 anys per causes naturals.

Nascut a Andorra l'any 1965, Pep Aguareles inicia els seus estudis de fotografia a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de la Generalitat de Catalunya. Després de treballar en dos estudis professionals a Barcelona, Aguareles torna a Andorra l'any 1989 per treballar com a fotògraf oficial del Govern.

Tres anys més tard passa a formar part de la plantilla de professors de l'Escola d'Art del comú d'Andorra la Vella impartint el taller de fotografia i posteriorment i fins a l'actualitat exercia com a cap de l'Escola d'Art.

Entre els projectes personals de fotografia, realitza 10 exposicions individuals en diferents galeries d'Andorra, França i Espanya i participa en 16 exposicions més amb altres artistes, a Cuba, Croàcia, Japó, Argentina, Grècia, Holanda, Espanya, França i Andorra.

A més, va participar en dos projectes de videoart, va ser coautor de quatre llibres de fotografia i la seva obra ser premiada en diferents concursos, entre els quals el segon lloc al Kodak Award d'Amsterdam (1992), el premi a la millor col·lecció de fotos Off en el certamen Visa pour l’Image a Perpinyà (2006) i primer premi a la Nit de les arts (1996).

Aguareles col·laborava habitualment a  ''Ara i Aquí' de Ràdio Nacional. Per retre tribut a la seva figura, el programa recuperarà la secció en la qual va intervenir el passat 16 de gener.

Informa. Hèctor Romance

Comparteix:

La 2a jornada sobre Trastorns de l'Espectre Autista se centrarà en l'adolescència L’Escola d’Art tanca dilluns i dimarts per expressar el dol per la mort de Pep Aguareles