El MoraBanc Andorra surt del WiZink amb el cap ben alt (85-76)

El MoraBanc Andorra ha sumat la setena derrota de la temporada (4/7), quarta consecutiva, després de perdre aquest diumenge en la pista del Reial Madrid (85-76). Malgrat veure's 16 punts a baix en una fluixa primera meitat, la bona feina dels tricolor en la segona els permetria arribar amb opcions en la recta final (76-72). A destacar els 25 punts de Jean Montero, MVP del partit juntament amb Edy Tavares amb un 30 de valoració.

Després de sumar a Granada la sisena derrota de la temporada, tercera consecutiva, el MoraBanc Andorra no afrontaria el partit més propici per a posar fre a la seva dinàmica negativa encara que el món de l'esport sempre et pot deixar alguna porta o finestra oberta per a l'esperança. I a això s'agafaria l'equip de Natxo Lezkano aquest diumenge, més a l'encert de Jean Montero, per a intentar sorprendre el líder de l'ACB, de l'Eurolliga i vigent campió d'Europa a domicili. I la veritat és què, malgrat la fluixa primera meitat (40-24), els tricolor ho tindrien molt a prop.

El partit el començaria dominant el Reial Madrid davant un MoraBanc Andorra poc encertat en el tir exterior i clarament superat en el rebot (15-9). Però els tricolor, avui de lila amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, es refarien i tancarien el primer quart amb un ajustat 20-16.

La bona dinàmica del MoraBanc seguiria a l'inici del segon parcial amb la bona feina d’Adam Somogyi i els de Natxo Lezkano es col·locarien a només un punt de diferència (22-21) gràcies a un 2-5 de sortida però el Reial Madrid, conduït per un encertat Mario Hezonja (21 punts), tornaria a prémer l'accelerador . Els del Principat, poc contundents enrere i fallant massa tirs lliures, es veurien amb un desavantatge de 16 punts (40-24). Però quan semblava que el Madrid podria trencar el partit, un temps mort de Natxo Lezkano faria reaccionar als seus que, gràcies a un 3-9 de parcial, arribarien vius al descans (43-33).

Després de passar pels vestuaris, el MoraBanc tornaria al partit amb una altra cara, millorant en el tir exterior gràcies a l'encert sobretot de Jean Montero que assumiria el lideratge ofensiu de l'equip juntament amb Harding i Andric i amb bones i ràpides transicions que aportarien punts fàcils. El problema però és que davant es trobarien amb un Madrid que no perdonaria des del triple castigant cada encert visitant. Això sí, l'intercanvi de cops permetria al MoraBanc arribar viu i amb opcions a l'últim quart (69-59).

Uns últims deu minuts que decidirien el vencedor del partit i de fet, l'equip del Principat s'arribaria a col·locar a tan sols quatre punts de diferència (76-72) gràcies a l'encert exterior de Montero, Starks i Andric i a la proposta zonal de Natxo Lezkano que plantejaria molts dubtes en el Reial Madrid. Al final, però, un últim 9-4 de parcial per als locals deixaria sense premi a un MoraBanc Andorra que torna a casa amb el cap ben alt i amb la lesió de Stan Okoye que s'afegeix a les de Tyson Pérez i Tobias Borg (85-76).

"No hem entès que per guanyar aquí calia ser perfectes tàcticament i no tenir por."
Natxo Lezkano, entrenador MoraBanc Andorra

El MoraBanc Andorra tornarà a jugar el proper dissabte en la pista del Bàsquet Girona (20:45h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.