ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La mútua dels agents de circulació escaldencs, al Constitucional

www.andorradifusio.ad

La mútua dels agents de circulació escaldencs continua portant cua. El comú ha anunciat aquest dijous, durant la celebració de la festivitat de santa Anna, que durà l´afer al Tribunal Constitucional, després de la sentència del Superior

Els agents de circulació escaldencs defensen que el comú no els ha de treure l'1,5% del seu sou per destinar-lo a la mútua en cas de baixes per accident laboral. Aquest és el punt que ha generat el conflicte amb el comú. Fins i tot el Tribunal Superior tenia dubtes sobre si l'obligatorietat de tenir un complement per baixa laboral en cas d'accident podria contradir la carta magna.

Ara ha emès la sentència i considera ben aplicat l´article de la llei, tot i que tomba la mútua. La cònsol major, Trini Marín, considera que la sentència deixa pal·lès que hi ha un conflicte en la llei i ha manifestat la intenció de dur l'afer al Consell General. Ha remarcat que, malgrat enviar una carta al parlament per modificar la llei, encara no s´ha rebut resposta. El comú disposarà d´un termini de sis mesos per dur el cas a la darrera instància judicial.

Malgrat la decisió del Superior, el tribunal va aprovar que el comú mantingués la mútua durant el procés per garantir la cobertura dels serveis.

D´altra banda, ara fa dos mesos també va instaurar-se la figura directiva al servei de circulació i un mediador per resoldre els conflictes interns. La cònsol assegura que l'ambient ha millorat i que sempre s'ha facilitat la feina dels agents de circulació amb la compra de nou mobiliari i vehicles.

Marín ha posat en relleu que no es tracta d´una feina fàcil, atès que hi ha més d'una quarantena d´agents al servei.

Informa: Joel Romero

Comparteix: