ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Negociació amb la funció pública "sense línies vermelles"

www.andorradifusio.ad

El Govern i el Sindicat de l'administració general negociaran la reforma de la llei de la funció pública sense línies vermelles. És el resultat de la primera trobada amb la nova ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, i la secretària d'estat, Lara Vilamala.

L'executiu ha iniciat una ronda de contactes amb sindicats i organismes per tractar la modificació de la llei de la funció pública. La primera trobada ha estat amb el sindicat del cos general Sipaag i s'ha compromès a no derogar aquest text, com volien els representants dels empleats públics, però sí a fer els canvis necessaris. Entre altres coses hi ha dos articles de la llei que el Constitucional va declarar nuls. També s'ha d'acordar com es fa el desplegament reglamentari.

El president del Sipaag, Lluís Anguita, ha destacat després de la reunió que "no hi ha línies vermelles". Creu que "es podran treballar tots els articles" i ha destacat "la bona predisposició" del ministeri.

Tenen previst tornar a reunir-se per tractar aquesta qüestió el 16 de juliol.

Anguita creu en revitalitzar la plataforma de sindicats

Per altra banda, Lluís Anguita ha respost les declaracions de Gabriel Ubach respecte que la plataforma de sindicats de funcionaris estava morta i ha dit que pot revitalitzar-se perquè el gran escull és un dels seus membres, Joan Torra, president de l'Associació de Bombers, apreciació en què coincideix el sindicat policial CFPA.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà-Sergi Linares

Comparteix: