ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Noa: "Hem d'escoltar i respectar les altres opinions"

www.andorradifusio.ad

La cantant israeliana Noa ha tornat per tercera vegada al Principat per presentar el seu darrer treball, Letters to Bach. Abans s'ha referit a les diferents situacions socials que mouen la seva obra.

En la roda de premsa d'aquest migdia, la cantant israeliana Noa ha afirmat que, tot i el fred, s'estima més el clima andorrà que els 30 graus centígrads d'aquest divendres a Israel. Observa amb tristesa aquesta indústria en què els joves talents no poden progressar.

Ella continua amb la seva responsabilitat d'utilitzar el seu art per la solidaritat i la generositat. "Una de les coses més tristes que veig en el món de la música avui en dia és que els joves artistes no poden desenvolupar les seves carreres", insisteix, tot reconeixent que "em sento responsable de la meva feina en la música. No puc només passar per ella i ja està. La música no és un instrument per a mi, jo soc una servidora de la música".

Precisament aquesta responsabilitat i el seu caràcter militant l'han portat a posicionar-se en el conflicte palestí i a estar amenaçada des de tots els bàndols enfrontats. És una artista que diu el que pensa i, davant de determinades preguntes com ara si les dones han de poder decidir en el tema de l'avortament, no dubta a afirmar que sí, però afegint que també s'ha de ser llest i escoltar l'altra banda.

Participarà en el proper disc de la Marató de TV3 i també ha volgut tenir unes paraules per al poble català. Però, per estrany que sembli, sense mullar-se. Només ha dit que li enveja la pau i la prosperitat que té, no com succeeix a l'Orient Mitjà. "Teniu el que nosaltres voldríem tenir: pau i prosperitat. I us desitjo poder continuar així, escolliu el que escolliu", demana.

En l'anterior visita el 2015, Noa va participar en el programa del Festival Narciso Yepes. Ha enregistrat i actuat al costat d'artistes espanyols com Sabina o Serrat, així com d'altres representants de la World Music Internacional.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Ginestà-Arxiu

 

Comparteix:

3.236.117.38