Nou retard, de com a mínim deu mesos més, per a l'arribada del GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu

www.andorradifusio.ad

L'aeroport d'Andorra-la Seu haurà de continuar esperant per tenir el sistema GPS que ha de permetre l'aterratge de vols comercials. Almenys fins a l'abril del 2020. El ministre de Foment espanyol diu que els estudis de viabilitat no estaran acabats abans d'un any, però el cap de Govern es mostra esperançat que els resultats siguin positius. 

Ni aquesta primavera, ni tampoc a la tardor, tal com havia assenyalat l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros. La implantació del sistema GPS a l'aeroport d'Andorra-la Seu haurà d'esperar, com a mínim, deu mesos més.

I amb tot, les garanties d'èxit no estan assegurades. Així ho ha manifestat el ministre de Foment espanyol en funcions, José Luis Ábalos, a la seva arribada a la cloenda de la 30a Trobada Empresarial al Pirineu, remarcant que hi ha molts inconvenients tècnics i que la seguretat és prioritària.

Ábalos ha negat una "falta de voluntat política" per desencallar aquesta qüestió. Després de finalitzar la trobada, ha mantingut una conversa de pocs minuts amb el cap de Govern. Xavier Espot li ha remarcat la importància d'aquesta instal·lació per al territori. Prioritza també la seguretat i, davant la insinuació que les proves puguin ser negatives, entén la cautela del ministre, però es mostra esperançat.   

Així doncs, si es compleixen els terminis, els estudis estarien acabats l'abril de l'any vinent. Hi col·laboren diverses empreses, administracions i entitats, fins i tot suïsses, donada la semblança orogràfica del territori.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

29 candidats per a 4 noves places al cos de bombers Ferran Brasó, nou fallaire major de les Valls d'Andorra