Una nova defunció eleva les víctimes de la Covid a 133 mentre continuen enfilant-se els contagis

www.andorradifusio.ad

Nova defunció relacionada amb la Covid-19 que eleva el total de víctimes des de l'inici de la crisi sanitària a 133.

Es tracta d'una dona de 89 anys que es trobava a la planta Covid del Cedre procedent del brot detectat a la clínica Sant Vicenç d'Enclar

Mentrestant, continua l'ascens de contagis i és que des de divendres se n'han detectat 621, xifra que fa elevar els actius a 2.052.

Creix també la pressió sobre el sistema sanitari amb 23 persones ingressades, 16 de les quals a planta i 7 a l'UCI, totes ventilades mecànicament. Paral·lelament, al Cedre hi romanen 6 pacients.  El ministre de salut ha volgu especificar que de les 9 persones que han passat per la Unitat de Cures Intensives en aquesta darrera onada, sis no estaven vacunades i tres sí.

A l'escalada de positius se suma un brot al bloc quirúrgic de l'hospital amb 8 infermers del mateix grup de treball que ha obligat a ajornar la cirurgia programada amb ingrés. S'espera, però, que aquesta activitat es pugui reprendre la setmana vinent. 

Les dades sanitàries també indiquen que a hores d'ara el 78,6% de la població de més de 16 anys té la pauta completa. De 12 a 15 anys, el 57%.

El casos totals des de l'inici de la pandèmia s'eleven a 18.631 i les altes a 16.446.

Prop de 200 aules afectades

La pandèmia continua tenint una especial incidència a les escoles, amb 196 aules afectades, 137 en vigilància activa (51 total i 86 parcial) i 59 més en vigilància passiva. 

Arran de la situació als centres educatius s'està analitzant quina és la capacitat d'infecció en aquest segment de població per valorar si calen noves mesures. Amb tot, el ministre de Salut constata que ens trobem al pic de l'onada i preveu que la incidència vagi a la baixa els propers dies.

El titular de Salut, Joan Martínez Benazet, confia que  "estem arribant al punt de saturació de la bossa infectiva que tenim". "Crec que molt aviat veurem com s'aplanarà la corba i baixarà el nombre de casos al dia" .

Dimarts reobre el Centre Intermedi de Control (CIC) de l’hospital

El titular de Salut també ha donat a conèixer que dimarts es reobre el Centre Intermedi de Control (CIC) de l’hospital. Aquest dispositiu està destinat als usuaris que presentin símptomes moderats o greus compatibles amb la Covid-19, especialment respiratoris.

Al CIC, ubicat als espais de l’antic tanatori, s’hi accedeix a través de l’edifici de consultes externes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell mitjançant derivació tant del metge referent com del Servei d’Urgències, per evitar possibles contagis a moderats i reduir la pressió al Servei d’Urgències i l’atenció primària. L’horari d’obertura és de dilluns a diumenge de 15 a 18 hores.

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 6 de desembre del 2021:

Informa: Laura Cugat - Yasmina Canedo - Joan Antoni Sarmiento

 

Comparteix:

Detingut un home a Encamp acusat d'amenaçar amb una arma de foc i colpejar una menor al cap amb un telèfon mòbil  Salut analitza les dades de contagis a les escoles per valorar noves mesures