Salut analitza les dades de contagis a les escoles per valorar noves mesures

Salut està analitzant amb precisió quina és

Salut està analitzant amb precisió quina és la situació de la Covid-19 a les escoles en aquests moments per si fos necessari prendre més mesures per contenir els contagis.

Així ho ha anunciat aquest dilluns el ministre Joan Martínez Benazet a l'espera dels resultats del retorn a les mascaretes i els grups bombolla a les aules.

Ha dit que totes les opcions estan damunt la taula, però qualsevol decisió es prendrà en base a les dades, ja que els centres educatius són el focus principal d'aquesta darrera onada.

S'estudia el nivell de col·lapse i si el virus es pot transmetre gaire més entre aquest col·lectiu. "No trigarem gaire a comunicar els ajustos, però l'Educació és un bé essencial de gran pes i va lligat a condicions socials i ecòmiques", ha assegurat. El que sí ha descartat és avançar les vacances de Nadal. Aquest mateix dilluns es podrien decidir les mesures.

Quant a la vaccinació als infants, ha remarcat que "la vacuna no serà mai obligatòria i menys pels menors". Sí ha demanat que les famílies ho consultin amb el metge referent per prendre una decisió.

L'oficina Covid i el rastreig

El ministre Martínez Benazet ha fet una defensa aferrissada de l'oficina Covid negant les acusacions de nepotisme provinents del sindicat de personal adscrit a l'administració general (Sipaag).

Ha tornat a incidir, com ja va fer divendres quan va anunciar el nou protocol de rastreig,  que en aquests moments no és possible traçar cas a cas perquè es necessitarien uns 400 traçadors. Per això ha tornat a apel·lar a la responsabilitat i col·laboració de la població.

Ha afirmat que, a més, la pandèmia en l'actualitat "no es controla rastrejant cada cas, ni amb les mesures restrictives de les darreres onades". "Ho hem de veure com quelcom molt més lleu arran de la vacunació". Ens mantenim en un equilibri entre la situació prèvia de la Covid i una grip".

També ha explicat que l'índex de reinfecció és molt baix, però hi és. "Tot apunta que les persones reinfectades tenen processos més lleus i són menys infectives", ha apuntat refermant la crida a la vacunació. "No ens hem de vacunar per poder anar al bar, sinó perquè estem lluitant contra una pandèmia", ha dit el titular de Salut.

Persones que no es poden vacunar

Respecte a les persones que no poden rebre el vaccí per motius mèdics,  Joan Martínez Benazet ha anunciat un protocol específic que els permetrà accés gratuït a les proves "per tenir llum verda i entrar on sigui".

Pel que fa als efectes de la tercera dosi que han reportat algunes persones, ha especificat que es tracta de l'anomenat 'efecte booster', una reacció que indica una millora de la immunitat.

Finalment i com a conclusió per reforçar el missatge, ha dit que "sense la vacuna no podríem haver aguantat aquesta incidència de la malaltia, ens hauríem hagut de tancar com al principi".

Roda de premsa completa d'actualització sanitària d'aquest 6 de desembre del 2021:

Informa: Redacció

Comparteix:

Una nova defunció eleva les víctimes de la Covid a 133 mentre continuen enfilant-se els contagis El forfet extraescolar i l'universitari segueixen en compàs d'espera