ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'onada de calor encara no arriba a Andorra però activa l'alerta a Catalunya

www.andorradifusio.ad

La calor intensa s'estén per tots els racons del Pirineu. Mentre que als països veïns s'ha activat l'alerta per onada de calor, Andorra de moment en queda al marge segons el servei de Meteorologia.

A Andorra de moment no hi haurà onada de calor, però sí una ratxa càlida perllongada, segons el servei de Meteorologia.

Estem a ple estiu en temps de canícula i les temperatures màximes són molt càlides, com toca en aquesta època de l’any.

Els propers dies una massa d'aire càlid ha d'envair la península Ibèrica, farà pujar molt les temperatures i provocarà una onada de calor a l'interior de Portugal i Espanya, on els termòmetres poden arribar a superar els 45 graus.

Cal remarcar que per parlar d'onada de calor s'han de superar durant un mínim de tres dies seguits les temperatures màximes d'estiu de la zona.

Protecció civil de Catalunya sí activa l'alerta per onada de calor

Aquest dijous al migdia protecció civil ha activat l'alerta Procicat per onada de calor generalitzada. Per tant, atenció si han de viatjar-hi els pròxims dies.

I és que es preveuen temperatures màximes extremes a tot el territori, excepte al Pirineu. Temperatures que s'intensificaran encara més a partir divendres i fins ben entrada la setmana que ve.

On més s'enfilaran els termòmetres serà a l'Alt Empordà, la Franja de Ponent i a les Terres de l'Ebre. Per això, protecció civil recomana hidratar-se sovint, evitar l'alcohol, els àpats copiosos o sortir al carrer en les hores de més insolació.

Consells per combatre les onades de calor

Al programa Fem Salut pots escoltar els conseller per combatre les onades de calor. Molta atenció especialment entre els col·lectius vulnerables, com la gent gran i els nens:Informa: Josep Tomàs/Jordi Cama

Comparteix: