Operació conjunta a França i Andorra contra la pirateria

www.andorradifusio.ad

Els residents detinguts a Andorra i França en l´anomenada operació Gervais són els responsables de la part tècnica i financera del web de descàrregues il·legals Zone Telechargement. Blanquejaven els beneficis de l´activitat criminal a través d'Andorra, on s´han bloquejat 250.000 euros.

La policia, en una operació conjunta amb França, ha detingut el qui seria un dels líders del web de descàrregues il·legals Zone Telechargement, tancat dilluns per la gendarmeria francesa. La detenció del resident es va fer al seu domicili d´Escaldes-Engordany, on es va fer un ampli registre. Segons fonts policials, en l´operació va ser necessària l´actuació ràpida, tècnica i contundent del grup d´intervenció davant l´alt risc de destrucció de proves. Els servidors del web no eren a Andorra, però la coordinació tècnica de la pàgina es feia des del Principat.

El detingut vivia en una urbanització de luxe d´Escaldes-Engordany. Se'l considera el responsable de la part tècnica i informàtica del portal de descàrregues. Per això en els registres efectuats s'ha decomissat nombrós material informàtic.

La policia també va registrar el domicili d'un segon resident detingut ahir, però en aquest cas a França. Seria el responsable de la part financera de la xarxa criminal. De fet, els beneficis de l'activitat es blanquejaven a Andorra, on s'han bloquejat 250.000 euros. També s'han intervingut tres vehicles i 10.000 euros en efectiu. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.

Aquí pots veure el comunicat de la Policia sobre l'operació Gervais.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Xavi Fajardo

Comparteix:

SDP presenta quinze esmenes al projecte de llei del cos penitenciari El PS vol que es simplifiqui l'obertura d'allotjaments turístics