Optimisme dels càmpings a les portes de la temporada d'estiu

www.andorradifusio.ad

Els càmpings mantenen l'esperança a les portes de l'inici de la temporada d'estiu. Alguns comencen a notar visitants, però el volum de reserves encara és baix i per poques nits. Esperen tenir una afluència, almenys, com la de l'estiu passat.

Aquest any han pogut obrir, però encara tenen la majoria de les parcel·les buides. Els càmpings esperen rebre visitants al juliol i l'agost, confiant que no s'endureixin les restriccions de mobilitat per la pandèmia.

I és que alguns han pogut mantenir-se durant la temporada d'hivern gràcies als clients estables, però d'altres ho han passat realment malament.

Així ho ha assegurat el gerent del Càmping Valira, Emilio Sabaté, que ha remarcat que "si no tingués esperances tancaríem perquè l'angoixa que hem passat aquests mesos ha estat molt dolenta", tot afegint que "hem hagut de viure de la notra butxaca".

En aquest sentit, el gerent del Càmping Borda d'Ansalonga, Joan Antoni Azurmendi, ha remarcat que "l'estiu passat va estar magnífic, i en aquest moment no tenim cap raó per pensar que no serà igual o millor". A més, ha indicat que el Tour de França "crea una expectativa molt especial". "Tota la tendència de tot el que sigui turisme i passejos de natura ens situa en una posició molt esperançadora".

De moment, han començat a notar un repunt dels passants, persones que fan estades curtes, que normalment no rebien fins a ple estiu. La majoria són espanyols. Sobretot, catalans. Mentre que els francesos han minvat des de febrer.

Des dels càmpings dubten que hi hagi menys incertesa, ja que segons apunta Sabaté "la tendència és que cada vegada hi ha menys càmpings, per tant la situació no és bona perquè vol dir que no és rendible". Per l'altra, hi ha optimisme. En aquest sentit, Azurmendi assenyala que molta gent que normalment no utilitzava les caravanes per fer vacances, "les han utilitzat aquest any per venir i gaudir".

Ara bé, alguns càmpings encara no s'han atrevit a obrir.

Informa: Judith Sáez 
Imatges: Pere Besolí-Nil Forcada

Comparteix:

Satisfacció dels restauradors encampadans a l'equador de les jornades gastronòmiques AINA comença els preparatius per a les colònies d'estiu, a l'espera que Salut confirmi els protocols