Ordino estudia ampliar la freqüència i abaratir el preu del bus parroquial

www.andorradifusio.ad

El comú d’Ordino segueix treballant en la nova xarxa de marquesines a les parades d’autobús. Unes instal·lacions que permetran als usuaris estar més protegits de les condicions climàtiques. La parròquia compta ja amb 13 de les 29 que es preveuen ubicar.

Ordino disposa ja de 13 noves parades de bus. El comú va apostar pel projecte amb l'objectiu d'ampliar i reemplaçar la xarxa de marquesines arreu de la parròquia.

Aquest 2019 preveu acabar-lo amb un total de 29 noves infraestructures dissenyades sobretot per protegir els usuaris de les condicions meteorològiques, ha explicat el conseller del comú Xavier Herver. Ha destacat que hi han afegit "un rontal per protegir l'usuari del vent, la neu i la pluja".

També s'hi han afegit els microperforats, que s'aniran incorporant a les que ja estan reformades.

Aquest any també s'instal·laran pantalles interactives per donar informació a l'usuari de la ubicació dels busos en tot moment. Amb tot, el comú compta amb un pressupost de 56.000 euros.

A banda d'aquest projecte, el comú ha posat sobre la taula incloure millores en la freqüència, "perquè cada hora és massa i hem posat sobre la taula reduir-lo a la meitat", i en el preu del transport public, per abaratir-lo "segons el trajecte", ha dit Herver.

Tot i les dificultats del pla nacional, asseguren que és una de les prioritats per a aquest any i que podria ser una realitat abans de l'estiu.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix:

Els comerciants del Pas veuen amb bons ulls el tren a Porta Martí agraeix el representant dels portuguesos a l'estranger el suport per la Cimera Iberoamericana i la negociació amb la UE