Els comerciants del Pas veuen amb bons ulls el tren a Porta

www.andorradifusio.ad

Els comerciants del Pas veuen el projecte ferroviari entre Porta i El Pas de la Casa amb esperança.

Creuen que seria una manera de reactivar el comerç i augmentar els visitants no només de la localitat, sinó de tot el país. A més, aconseguiria que els turistes arribessin al Pas de la Casa fins i tot quan les condicions meteorològiques obliguessin a tancar la carretera.

El president de l'associació Iniciatives Publicitàries d'El Pas de la Casa, Jean-Jacques Carrié, creu que és una bona idea "que França vulgui desenvolupar i no tancar la zona de Carol". "Reactivaria el Pas de la Casa però també el Principat", afegeix.

El farmacèutic Òscar Ramón també ho veu "molt positiu", ja que suposaria que "en pocs minuts es podria arribar a Porta i la resta de França". "Tenint en compte que ve molta gent de França i que som un pol d'atracció, ho seria molt més si poguéssim anar-hi sense revolts i sense problemes". 

Això sí, malgrat veure la proposta de l'alcalde de Porta com a positiva, no creuen que acabi fructificant. O si més no, a curt termini.

Però emplacen les autoritats a treballar en aquest sentit. A més, pensen que també podria servir per unir el Pas amb la capital. Segons Ramon, "són molts diners i segur que seran molts anys. Hem de veure si al final es fa". Carrié afegeix que "si es fa bé, podríem fer un enllaç des d'aquí i fins a Andorra".

Ara fa uns dies l'emissora de ràdio France Blue Rosselló va donar més detalls del que suposaria aquesta iniciativa, basada en un projecte preliminar del 2009. Tindria un cost de 150 milions d'euros i s'hauria de construir un túnel d'uns 7 quilòmetres, a més d'un viaducte.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

Més de 110 comerços nous a Andorra la Vella el 2018 Ordino estudia ampliar la freqüència i abaratir el preu del bus parroquial