Ordino obre el concurs perquè la Casa de la Muntanya sigui realitat l'any vinent

www.andorradifusio.ad

La Casa de la Muntanya d'Ordino segueix cobrint etapes. El comú ha obert el concurs per a l'elaboració del projecte que ha de convertir l'antiga ludoescola, ubicada a la Casa Ferino, en un centre de referència sobre les activitats de muntanya. L'obertura del centre es preveu per al primer semestre de l'any vinent.

El cost de les reformes de Casa Ferino és d'uns 275.000 euros, que assumeix el comú. La Casa de la Muntanya, que té la col·laboració de la iniciativa Actua i del sector privat, es vertebra en tres eixos. Un espai d'experimentació, per explicar la muntanya de manera interactiva i innovadora; un espai de cocreació de projectes, amb sinergies entre empreses i administracions; i un tercer espai de formació al voltant de les professions de muntanya, on s'espera l'entrada d'institucions foranes, a banda de la Universitat d'Andorra, amb qui s'està negociant. "En l'àmbit de la formació s'està treballant amb l'EFPEM, Formació Professional, la Universitat d'Andorra... però volem treballar en projectes més ambiciosos i a mig termini conjuntament amb altres institucions internacionals, universitats, etc.", explica el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Pons.

La Casa de la Muntanya inclourà l'oficina de turisme ordinenca. Els quatre treballadors s'hi traslladaran des de l'actual ubicació, al Centre Esportiu. L'objectiu final és que "quan vingui el turista a demanar informació de la parròquia pugui experimentar amb tota una sèrie de coses virtuals, d'innovació de turismes 2.0 i que els agafi el cuquet per poder fer l'experimentació real i poder anar a qualsevol lloc de la nostra parròquia o de tot el Principat a veure i gaudir de la muntanya", explica el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta.

El concurs per a la construcció de la Casa de la Muntanya es tancarà el 30 de novembre. La primera fase de les obres començarà abans que acabi l'any.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Enric Fernández

Comparteix:

Es publica per primer cop el nombre d'efectius de seguretat: 310 policies, 70  penitenciaris i 135 bombers El PS acusa Torres de "rentar-se les mans" amb l'embelliment de The Cloud