Participa esclata contra les afirmacions d'Artur Homs, que qualificava d'assequibles el preu dels lloguers

www.andorradifusio.ad

Rebuig contundent de la plataforma Participa a les afirmacions del vicepresident de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles, Artur Homs. Assegurava que la majoria de lloguers tenen un preu raonable. Demana que la junta de l'entitat aclareixi si comparteix aquesta afirmació i estén la petició als grups parlamentaris que donen suport al Govern.

En declaracions a ATV, Artur Homs va assegurar que entre el 80 i el 90% dels lloguers actuals estan en una franja de preu raonable, una valoració que segons Participa denota una manca total de sensibilitat i consciència de la realitat.

A més, demanen a la junta de l'associació el seu posicionament sobre les declaracions i si cal, desautoritzi les paraules del vicepresident. Una demanda que igualment traslladen als grups que donen suport al Govern. Així ho ha expressat Benjamí Tutrice de la plataforma Participa. "Volem un posicionament oficial per part de l'associació així com un posicionament de tots els partits que conformen el Consell General i que donen suport a Govern".

La plataforma acusa el Govern de passar de puntetes sobre la problemàtica de l'habitatge i demana accions més efectives, com ara accelerar l'estudi sobre els habitatges buits que hi ha al país. Tot i no ser partidaris d'establir limitacions, sí que reclamen que els preus del lloguer es regulin en funció de l'antiguitat de l'immoble o la sostenibilitat. "No és el mateix un immoble recent fet que té bons aspectes tèrmics i que t'ajudarà a final de mes a ser més sostenible que un edifici antic on no hi ha actuacions", ha relatat Tutrice.

En el comunicat la plataforma ha assegurat que la problemàtica de l'habitatge requereix el màxim esforç i respecte, sobretot per part de les entitats de la taula d'habitatge, com és el cas de l'Associació de Propietaris de Béns Immobles.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

El procés de selecció d'un analista de dades a l'institut de l'Habitatge queda desert Canturri creu que les esquerdes de l'avinguda Santa Coloma és difícil que es reprodueixin