Els propietaris de béns immobles creuen que hi haurà una davallada forta del mercat de venda

www.andorradifusio.ad

Les transaccions immobiliàries han patit una caiguda de l'activitat els darrers mesos. L'Associació de Propietaris de Béns Immobles pronostica una davallada del mercat de venda de pisos que podria provocar la fallida d'algunes immobiliàries i constructores. El vicepresident de l'entitat, Artur Homs, demana més control de la inversió estrangera.

El preu mitjà dels pisos per metre quadrat s'ha incrementat un 15% en un any i els propietaris creuen que s'ha tocat sostre i ara hi haurà una davallada del mercat de venda. Afegeixen que, previsiblement, no serà tan greu com la que hi va haver durant la crisi financera. Així ho ha manifestat Homs:

 "No sempre tot es ven. I penso que ara estem en la corba de baixada. Tot i que no seria una corba de baixada com la del 2008-2009. Serà una mica més suau. Però, evidentment veig una ralentització més que evident en les vendes i que pot posar en perill moltes immobiliàries petites. I constructors també que es puguin quedar enganxats."
Artur Homs, vicepresident de l'Associació de Propietaris i Béns Immobles

Artur Homs ha constatat que la inversió estrangera s'ha centrat massa en la construcció. I en la seva opinió això s'hauria de controlar millor. "La inversió estrangera havia de venir a suplir una sèrie d'activitats que no es desenvolupaven a Andorra", afirma el vicepresident de l'APBI, que creu que s'hauria de limitar. "Ara resulta que la inversió estrangera és principalment la construcció. De construcció ja en sabem els propis andorrans. Per tant, penso que s'hauria de limitar, acotar".

Afirma que s'ha construït massa habitatge de luxe i s'hauria de promoure més el de lloguer assequible. També ha dit que no veu cap problema que la Seu d'Urgell i la resta de la comarca atregui més habitants d'Andorra

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Sant Julià destinarà 40.000 euros per canviar i netejar reixes pluvials Alerta per perill d'incendi forestal alt al sud i al centre del país