Pere Baró: "la taxa a la inversió immobiliària serà una catifa vermella per als especuladors"

www.andorradifusio.ad

Rebuig de Concòrdia i PS a la taxa a la inversió immobiliària estrangera que els socialdemòcrates creuen que suposarà una catifa vermella als especuladors. Per a Concòrdia no frenarà l'especulació i serà contraproduent. El text ha rebut el suport de la majoria, que creu que suposa un primer pas i d'Andorra Endavant, que ha destacat que s'aixecarà la moratòria a la inversió estrangera.

Per Concòrdia, la taxa a la inversió immobiliària estrangera que la grava entre un 3 i un 10% és ineficaç i "estem de dol" i pels socialdemòcrates avala l'especulació. I això, afegeixen en una situació en l'àmbit de l'habitatge que ja és prou complicada.

"Ara, catifa vermella per als especuladors. Una llei que com sempre afavorirà a la gent de fora amb alt poder adquisitiu".

Pere Baró, conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata.

"Hi ha una disposició real del Govern d'intervenir de forma decidida sobre la inversió estrangera immobiliària especulativa, o no? Hi ha aquesta intenció, o no? O és que es vol donar més temps als propietaris que encara no han venut les seves terres?"

Cerni Escalé, president grup parlamentari Concòrdia.

Andorra Endavant ha mostrat el seu suport perquè la seva entrada en vigor suposa que s'aixequi la moratòria.

"Entenem que aquesta llei ens permetrà recaptar diners a nivell de les arques de l'Estat amb la compra de terrenys, amb el desenvolupament de projectes urbanístics d'obra nova, etc.".

Carine Montaner, presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant.

El Govern ha volgut tranquil·litzar dient que serà un primer pas.

"Aquest impost és una via indirecta de moderació de la inversió estrangera immobiliària fent que vingui aquella inversió de més qualitat".

Conxita Marsol, ministra Economia i Habitatge.

Marsol també ha explicat que aquest mes es presentarà l'esborrany de la reforma de la llei d'inversió d'estrangera amb la voluntat de ser un text consensuat.

Informa: Pere Moliné
Locució: Pilar Candel

Comparteix:

Aprovat l'augment de l'IPC en els sous que es mouen entre el salari mínim i el mitjà Reforma de la llei de seguretat privada per fer més fàcil contractar vigilants