La pesca sense mort a l'estany del Cubil, la novetat d'Encamp per a l'estiu

www.andorradifusio.ad

La pesca sense mort és una de les novetats de l'oferta de les activitats d'estiu a la parròquia encampadana. Està destinada als més petits i es busca conscienciar-los sobre la relació amb l'entorn natural. Un equip de la redacció hi ha passat el matí per veure com funcionen els tallers. 

Les truites s'escapaven i ha estat una petita decepció per a l'Asier en el seu segon dia de pesca. No era, doncs, la primera vegada per a ell, però estrenava això sí ubicació: l'estany del Cubil. 

De fet, la de la pesca sense mort i destinada als petits és una de les novetats de l'oferta estiuenca a Encamp. Però com han de ser els hams per a aquest tipus d'activitat? Doncs, se'n fa servir un d'únic i que després es xafa. Un d'ells és el rapala. La Letícia explica el que fan. "El que simulem dins de l'aigua és que el peix fa un moviment. Pesquem també amb cullereta i mosquit".

Un cop coneguts les eines, també és important saber de quina fusta s'ha d'estar fet per pescar. 

Diuen que la paciència és la mare de la ciència, però també és la millor aliada per pescar. Tot i així, no és l'única de les qualitats que s'han de tenir. L'Albert comenta quina és rellevant. "Una mica de tècnica, que sempre ho agafen molt fàcilment. Tiren dues o tres vegades i ja ho tenen".

Ah! I la motivació és el tercer dels elements que consideren clau els monitors de l'activitat. Una novetat que ha captat l'atenció tant de turistes com d'andorrans.  

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

La Holi Party d'Escaldes reuneix nens i adults a l'aparcament dels Veedors La Serenalla preveu un tancament amb 16.000 visitants