El pic de la pandèmia a Andorra s'espera en uns set dies

www.andorradifusio.ad

Dels 75 afectats per la Covid-19 dues persones continuen en estat molt greu a l'UCI. Es tracta d'una persona de més de 80 anys i una altra de més de 50, que estan intubades. En 24 o 48 hores es podria donar d'alta a 3 o 4 afectats per la malaltia.

El recompte sanitari dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 a Andorra es manté més o menys en els mateixos paràmetres que aquest dijous, amb 75 infectats, un que es va donar d'alta.

Hi ha dues persones a l'UCI en estat molt greu i intubades. Es tracta d'un pacient de més de 50 anys i un de més de 80. A planta hi ha 12 ingressats, un ja presentava una afectació pulmonar anterior molt greu en fase terminal i que es va infectar per la Covid-19.

Cal tenir en compte que 24 dels positius és personal sanitari.

Pel que fa a la situació al Cedre, s'ha preparat la cinquena planta de l'edifici on hi ha 11 pacients, dos d'ells contagiats i la resta pendents de diagnòstic. Seran els pacients del Cedre els primers a ser sotmesos a l'assaig clínic "però posteriorment, hi passaríem, quan tinguéssim una bona provisió d'aquest fàrmac, els contactes i els pacients que comencen a tenir clínica", explica Martínez.

Aquest dijous es va traslladar més de 30 usuaris d'aquesta residència a un hotel on han passat la nit. Dels infectats actuals Benazet ha anunciat que entre 3 i 4 casos podrien ser donats d'alta els propers dies.

El pic es podrà viure d'aquí a una setmana segons afirmen els experts. L'objectiu és endarrerir-lo al màxim per poder aplanar la corba i provocar una afectació de la pandèmia com més baixa millor. Martínez ha explicat que "ens fa por que ens desbordi el sistema sanitari" però que "dona la sensació que d'alguna manera estem retardant el pic respecte al previst, però de totes maneres hem d'estar preparats perquè els pròxims dies es poden incrementar el nombre de casos".

Aquest divendres també entrava en funcionament el servei de tractament intermedi a la zona de l'antic tanatori on sense baixar del vehicle es podrà fer una analítica i després ser atès per un pneumòleg. Està indicat pera a pacients que no tenen simptomatolgia greu però tampoc se'ls pot considerar lleus.

Informa: S.Mestre-A.Pifarré

Comparteix:

El raonador del ciutadà continua l'activitat i ja ha rebut les primeres demandes d'habitatge o laborals relacionades amb el coronavirus El pla de contingència preveu 100 llits, 20 respiradors mecànics i 14 places a l'UCI