ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La piscina de la Mola d'Encamp reobre amb les mesures de seguretat escaients

www.andorradifusio.ad

La de la Mola d’Encamp és de les primeres piscines públiques exteriors que obren després de la crisi sanitària. Ho fa amb les recomanacions de seguretat decretades pel Govern. Aquest dissabte al matí el temps ha donat una treva i una vintena de ciutadans s’han atrevit a fer la primera capbussada a les portes de l'estiu, que començarà a les 23.44h.

La piscina exterior de la Mola d’Encamp és de les primeres a obrir. L’aforament s’ha limitat: hi poden accedir fins a 230 persones al dia dividides en dos torns. També s’ha hagut de duplicar la plantilla de treballadors per controlar i informar sobre les recomanacions sanitàries.

Ho han estat enllestint tot els darrers dies per poder obrir amb les mesures decretades pel ministeri de Salut, que tenen un objectiu molt clar: evitar contagis, mentre la gent gaudeix d'un espai a l'aire lliure. Aixío ho explica el responsable de gestió i promoció d'esports del Departament de Joventut i Esports del comú d'Encamp, Robert Gil.

Aquest dissabte al matí el temps ha donat una treva i alguns s’han atrevit a fer la primera capbussada. S’han habilitat circuits d’entrada i sortida per evitar el contacte entre persones. També cal utilitzar les dutxes exteriors abans i després del bany.

Els experts ho confirmen. L’aigua de piscina ben tractada no és vehicle transmissor del virus. Això sí, s’ha observat que la supervivència del coronavirus en superfícies pot ser variable i esdevenir una via de contagi. Per això, caldrà netejar i desinfectar freqüentment les zones i elements que puguin estar en contacte amb les mans. També caldrà evitar l’ús de vestidors i lavabos.

És la primera capbussada d'un estiu que serà molt atípic i en el qual les normatives sanitàries i la responsabilitat hauran d’anar de la mà per poder gaudir de l’aigua i el sol de manera segura.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Fernando Montero

Comparteix:

3.228.11.9