La població creix un 1,8% i s'estima que supera les 76.400 persones

www.andorradifusio.ad

La població estimada al Principat ha crescut un 1,8% en un any i al maig passat era de més de 76.400 persones. El creixement més important ha estat a la Massana, Sant Julià i Encamp. Per nacionalitats totes pugen exceptuant la portuguesa que davalla de forma molt lleugera.

La tendència a l'alça de la població que s'ha experimentat els darrers temps i que es tradueix en un increment de gent que viu al país, segueix sense canvis significatius. El 31 de maig hi havia 76.489 persones, una xifra que és lleugerament més elevada que fa un any i que també ha pujat respecte l'abril. Hi ha parròquies que augmenten en dotze mesos més de 200 persones. És el cas de la Massana, Sant Julià i Encamp. A la resta també augmenten el nombre de persones que hi resideixen.

Per nacionalitats, el col·lectiu que més s'incrementa és l'andorrà, seguit dels residents d'altres nacionalitats, l'espanyol i el francès. En canvi, els habitants amb passaport portuguès disminueixen en 12 persones, xifra que suposa una pèrdua del 0,1%.

També s'ha de destacar que la població més gran de 64 anys suposa una persona de cada 7, aproximadament. Continua la gran diferència amb la població registrada als censos comunals que és de més de 81.000, tot i que els comuns fa temps que estan depurant les xifres de residents.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Gabriel Ubach: "Diria que la plataforma sindical està morta" Els psicòlengs volen una entrada a la CASS plena i efectiva al més aviat possible