ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

El poder de la vinyeta al servei del planeta

www.andorradifusio.ad

L'ambaixada francesa ha inaugurat una exposició en què a través del dibuix es poden veure moltes de les actituds i conseqüències de la obsolescència del nostre medi vital. La mostra s'ha fet expressament per Andorra a partir de l'assocació 'Cartooning for peace' amb imatges com les del desaparegut Tignou, de Charlie Hebdo.

Des que va començar a col·laborador a Le Monde al 72, Plantu ha estat entregat el dibuix, un art que al 2006 el va portar a crear 'Cartooning for peace' després d'un col·loqui amb la participació de que aleshores era secretari general de l'ONU, Kofi Annan.

Actualment 130 dibuixants formen part d'aquest col·lectiu que defensa la llibertat d'expressió a través d'un mitjà molt primari. El dibuixant explica que "des de petits, la primera llengua no és ni el català ni el francès, és la imatge, una eina que permet expressar mltes coses".

D'aquí surt l'exposició que es pot veure al Museu de l'electricitat i que vol ser una reflexió sobre el canvi climàtic, la contaminació de l'aigua, la indústria agroalimentària, o l'amenaça de la biodiversitat per la qual el Govern té pendent un projecte de llei al respecte.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, posa en relleu com "un entorn de muntanya és un entorn fràgil". "Nosaltres tenim una biodiversitat molt rica i hem de ser conscients que l'hem de preservar perquè cada vegada més el nostre desenvolupament econòmic afecta el nostre entorn".

L'exposició creada especialment per Andorra a partir del llibre 'Ça chauffe pour la planète' es vol fer girar per Espanya i França aprofitant partenariats. L'ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, aposta per portar-la a Tolosa i es treballa en què també "se'n pugui beneficiar la xarxa d'instituts francesos a Espanya".

Plantu ofereix una xerrada aquest dijous als cinemes Illa. De moment obres com les del mateix Plantu, Soulcié o el desaparegut Tignou de Charlie Hebdo es poden veure durant sis mesos a Andorra.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Vicente Bellot

Informació relacionada

Comparteix:

18.232.38.214