Podologia i tercer pagador a les farmàcies per a la gent gran, aquest estiu

www.andorradifusio.ad

El servei de podologia als CAP estarà operatiu a l'estiu, quan també s'inclourà el tercer pagador a les farmàcies per als majors de 65 anys. La Federació de la gent gran reclama ampliar les campanyes de prevenció a altres patologies.

Era un dels compromisos pendents de la legislatura passada i es posarà en marxa aquest estiu, el del servei de podologia als centres d'atenció primària. També s'inclouran els actes farmacològics en el tercer pagador per a persones de més de 65 anys. Ara, es treballa en altres línies com l'ampliació de la plantilla de l'atenció domiciliària flexibilitzant els requisits per trobar personal.

"Hem tingut complicacions perquè amb un cert moment, el nivell de català frenava a que molta gent es pogués presentar, aleshores hem rebaixat un nivell el català. Tot i així, l'han de tenir igualment", ha explicat la ministra d'Afers Socials i Funció Pública, Trini Marín.

Amb aquestes peticions cobertes, la gent gran continua reivindicant una finestreta d'atenció a Tràmits i la CASS només per al col·lectiu i ampliar les campanyes de prevenció a malalties com el melanoma i el glaucoma.

Félix Zapatero, president de la Federació de la Gent Gran, ha detallat que "no són metges i és el ministeri de Salut qui ha de liderar el tema. La nostra proposta és continuar amb la prevenció".

El comú d'Andorra la Vella ha anunciat l'accés gratuït a les instal·lacions dels Serradells per a residents de la parròquia de més de 65 anys a partir de mitjan juny. "Podran anar a nedar, al gimnàs, fer aquelles activitats que es desenvolupen al Serradells per promoure hàbits saludables", ha apuntat el cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié.

Unes 300 persones han assistit a l'assemblea que, a més d'exposar les peticions del col·lectiu, també ha servit per fer balanç dels avenços i activitats del 2022, que cataloguen de profitós.

Informa: Redacció

Comparteix:

S'activa l'actuació d'emergència pels problemes detectats a la façana del Prat del Roure "Sense consentiment no punxa ni el DJ", nova campanya de conscienciació d'Acció Feminista per les festes majors