"Sense consentiment no punxa ni el DJ", nova campanya de conscienciació d'Acció Feminista per les festes majors 

www.andorradifusio.ad

"Sense consentiment no punxa ni el DJ". Aquest és el lema de la nova campanya d'Acció Feminista centrada en la prevenció contra la violència de gènere i altres tipus de violències entre els joves, especialment de 15 i a 20 anys, a les festes majors que es faran al llarg de l'estiu. 

L'entitat manté converses amb els comuns i les comissions de festes perquè reparteixin a les festes majors els cartells i les polseres que ha dissenyat l'artista de Tres Voltes Rebel, Ame Soler, amb motiu de la campanya. La intenció és clara: empoderar la dona i fer reflexionar sobre la necessitat de posar el consentiment sempre al centre, animant a denunciar qualsevol tipus de violència, desigualtat i injustícia. 

"Creiem que aquí sí que hi ha una mica de buit i que és un lloc important on incidir. Ser conscients del consentiment pot evitar moltes de les violències que després es viuen", ha explicat la Presidenta d'Acció Feminista, Laia Ferré. Per altra banda, Ame SolerIl·lustradora de Tres Voltes Rebel, ha detallat el dibuix i ha explicat que "la noia és com si sortís de l'escena. Porta a les mans uns auriculars que són el símbol de poder del DJ. I això significa que sense el consentiment no es pot punxar amb els nostres cossos i, per tant, ha de parar la música."

Celebren la bona predisposició de les institucions per fer accions en aquesta línia, com ara posar més punts liles, però davant la lentitud en el seu desplegament, pensen que és essencial engegar ja aquesta campanya de sensibilització que podria començar per Sant Joan.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Andreij Cristancho 

Comparteix:

Podologia i tercer pagador a les farmàcies per a la gent gran, aquest estiu Villaró ofereix la primera de les conferències de divulgació del  Relat Històric d’Andorra