Cal posar el focus en el maltractador

www.andorradifusio.ad

El Govern atribueix el repunt de casos atesos pel servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere a un augment de la detecció. Mentre, les associacions valoren que malgrat que Igualtat està fent bona feina, no és suficient i cal posar el focus en el maltractador.

"No hi ha més violència, hi ha un augment de detecció de casos", assegura la cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat, Mireia Porras. I recorda que tant la divulgació que s'està fent sobre el servei, així com les formacions que es duen a terme permeten aquest augment. Ara bé, també constaten que "la violència que va en escala és la psicològica seguida de la social i econòmica i després la física i la sexual."

Ara bé, des d'Acció feminista no ho veuen amb els mateixos ulls. Lamenten que la violència de gènere també afecta l'entorn de la víctima. "És escandalós que a Andorra tinguem més de 209 famílies afectades. Hi ha molts de casos que estan silenciats. És dramàtic que tinguem aquestes xifres al país i que no parin de créixer", asseguren des de l'associació. A més, constaten que el focus, malauradament, es posa sempre sobre la víctima i no sobre l'agressor.

"Es posa tot el focus a la víctima. En descriure quina edat té i quin perfil. Com si fos una qüestió de les dones víctimes de violència. Seria molt interessant analitzar, estudiar i  publicar el retrat del maltractador perquè també està en aquesta equació i aquesta fórmula."
Aurora Baena, acció Feminista

Informa: Redacció
Imatges: Ricard TenzaEric Mompel

Comparteix:

La seguretat i l'ordre públic costen 64 milions d'euros El 63% dels afectats per irregularitats en el lloguer tenen més de 20 anys de residència