Potenciar la lluita contra la violència de gènere, un dels objectius de Jelena Pià a l'ONU

www.andorradifusio.ad

Jelena Pià s’ha convertit en la primera candidata andorrana en ser escollida per formar part d’un comitè d’experts internacionals, després de superar una votació enfront altres candidatures de 20 països. Així ho ha ressaltat la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, qui s’ha congratulat perquè Pià hagi estat escollida com a membre experta del Comitè per a l’eliminació de la discriminació envers la dona (CEDAW) de l’ONU.

L’elecció és un reconeixement “a l’expertesa andorrana” i permet incrementar “la visibilitat d’Andorra” gràcies a la promoció i participació a diferents òrgans i comitès internacionals, ha assenyalat Tor. A més, ha emfatitzat que la voluntat del Ministeri es poder acompanyar altres experts andorrans perquè puguin ocupar aquest tipus de posicions i poder donar visibilitat al talent andorrà en esferes internacionals.

L’experta andorrana s’ha mostrat molts satisfeta per l’elecció i ha apuntat que durant la seva participació al comitè té la intenció de potenciar la lluita contra la violència de gènere, el multilingüisme en les relacions diplomàtiques, així com l’increment del diàleg del comitè amb altres organismes.

Eleccions europees

D'altra banda, la ministra d'Afers Exteriors s'ha pronunciat sobre els resultats de les eleccions europees i com això pot arribar a afectar Andorra. Imma Tor ha afirmat que encara és aviat per fer un balanç, però que considera que la incidència en el procés de l'acord d'associació i en l'actualitat andorrana serà mínima.

"Tot apunta que no hi haurà grans modificacions en els equilibris polítics al Parlament Europeu. Per tant, d'incidència amb el procés d'aprovació de l'acord d'associació, jo personalment no en veig cap. Particularment a França, diumenge hi va haver una decisió del president de la República de dissolució de l'assemblea nacional. En prenem bona nota i seguirem amb molta atenció tot el procés electoral".

Imma Tor, ministra d'Afers Exteriors

Informa: Redacció

Comparteix:

1.350 euros de multa per conduir per Claror Canvien les condicions per demanar la pensió de viduïtat