Potenciar el turisme de muntanya a l'estiu, la visió d'Àustria per deixar de dependre tant de la neu 

www.andorradifusio.ad

Potenciar el turisme de muntanya a l'estiu davant els pronòstics d'hiverns cada vegada més curts i secs és l'aposta d'Àustria. Un país similar a Andorra a escala territorial i paisatgística i amb el qual també es tenen vincles en matèria financera. A més, s'està negociant signar un acord de no doble imposició. 

Països petits, neutrals i muntanyencs, amb una important explotació del món de l'esquí i preocupació pel medi ambient. Així és com l'ambaixador d'Àustria, Enno Drofenik, descriu les relacions i similituds amb Andorra. Fins i tot, un mestre austríac va participar en l'elaboració de la Constitució.

Davant les previsions d'augment de temperatures i manca de precipitacions relacionades amb el canvi climàtic, que afectarien directament el turisme de neu, ells ho tenen clar. Així ho exposa Drofenik:

"La meitat del turisme ve a l'hivern per esquiar, però l'altra meitat ve a l'estiu per gaudir de les muntanyes i jo crec que això és el futur. Sé que Andorra també està treballant en això i ho estem discutint."
Enno Drofenik, ambaixador d'Àustria

També estan negociant un conveni de no doble imposició i, precisament, va haver-hi una trobada entre el secretari d'Estat de Finances d'Àustria i el seu ambaixador amb l'executiu a finals de febrer. Drofenik destaca que per Andorra és una mesura clau la d'establir aquests tipus d'acord. "Com que Andorra és un país que té impostos bastants baixos és important que tingui aquests tractats amb altres països com nosaltres."

El procés just ha començat, però ho veu amb optimisme de cara a alimentar encara més les relacions amb el Principat.

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Andreij Cristancho 
Imatges cedides: Govern d'Andorra 

Comparteix:

Els edificis simbòlics del país s'apaguen amb motiu de l'Hora del Planeta La Covid-19 deixa una economia malalta i no gaire optimista a curt termini