ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Potenciar les zones comercials, un urbanisme responsable o refer la plaça del Poble, propostes per a Andorra la Vella

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella continuen les propostes electorals. En Comú defensa la necessitat de dinamitzar tots els barris amb un projecte d'accessibilitat per a les persones amb discapacitat. Els socialdemòcrates han parlat de la zona de The Cloud i Terceravia vol refer la plaça del Poble. 

En Comú per Andorra la Vella vol posar fi a la centralització de la zona comercial donant importància a altres barris. Per això proposen redinamitzar zones com ara la de Prada Ramon i fer-ho de manera conjunta amb veïns i comerciants, diu Gerard Estrella.

També volen potenciar l'accessibilitat a tota la parròquia. Per això seguiran un pla per facilitar l'accés a tots els carrers de les persones que pateixen alguna discapacitat. Als carrers més transitats també reduiran la velocitat a 30 quilòmetres hora.

Els socialdemòcrates han defensat la necessitat d'un urbanisme pensat per als ciutadans i participatiu. Ho han fet a la zona on havia de construir-se The Cloud tocant a l'avinguda Meritxell. Desconeixen el que Govern vol fer a la zona, però Dolors Carmona vol una implicació directa del comú en la presa de decisions comptant-hi també les associacions i els veïns.

També defensen una remodelació total de la plaça del Poble i un projecte innovador que prevegi que en un mateix espai s'hi puguin dur a terme activitats culturals, esportives, tecnològiques o socials.

Qui també aposta per una remodelació completa de la plaça del Poble és Terceravia. La cap de llista, Emi Matarrodona, indica que cal un canvi total de la zona per convertir-la en el veritable nucli central de la parròquia. Un espai on actualment conviuen gent gran i joves. Per això defensen la necessitat de potenciar projectes intergeneracionals.

També defensa la necessitat de mantenir la gent gran activa amb activitats diverses en el marc de la casa pairal. Un edifici que no descarten ampliar per millorar la qualitat de vida dels seus usuaris.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Albert Refart

Comparteix:

54.160.19.155