Precaució pel desgel i les pluges de primavera amb gruixos de neu de més de 3 metres

www.andorradifusio.ad

Aquest hivern ha estat excepcional pel que fa als gruixos de neu acumulats a les muntanyes. El CENMA ha explicat que a Sorteny, per exemple, s'han arribat a acumular gruixos de més de 3 metres. Això fa recomanar precaució durant el desgel que es produirà durant les properes setmanes.

La investigadora del CENMA Anna Albalat ha informat que en una medició a Sorteny s´han arribat a acumular gruixos de més de 333 centímetres de neu. Això ha estat possible perquè hi ha hagut diverses precipitacions nivoses considerables en els darrers mesos, fet que fa que hagi estat un dels hiverns amb més neu dels quals hi ha registre. "Han entrat força adveccions i pertorbacions que ens han afectat tant de nord com de sud. Juntament amb la temperatura baixa que hem tingut durant el mes de febrer sobretot i al mes de desembre ens han donat força episodis de neu. Al febrer hi ha hagut fins a set episodis de neu", explica Albalat.

Des del CENMA també s´ha dit que es recomana precaució pel risc de desgel conforme pugin les temperatures, però no creuen que hi hagi un perill especial. "En principi si és en la dinàmica de primavera normal i no hi ha precipitacions d'aigua, no té perquè haver-hi problemes. Però si hi ha pertorbacions d'aigua o pluges molt importants sí cal vigilar i fer control", adverteix l'investigador Jon Apodaka.

Afegeix que el risc d´allaus tampoc serà elevat els propers dies.


Informa: Agència ANA / Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Marsol, convençuda que el Govern donarà més diners a la capital després de l'informe del Consell d'Europa Tributs i Fronteres controlarà els contribuents més susceptibles d'evasió