Preocupa la videovigilància

www.andorradifusio.ad

La videovigilància cada vegada genera més consultes a l'Agència Andorrana, especialment quan s'instal·len càmeres en el lloc de treball. Des de l'organisme es recorda que en cap cas han de servir per controlar el treballador sinó per seguretat. 

La videovigilància cada vegada genera més neguits. En especial quan les càmeres de seguretat s'instal·len a les empreses. Molts treballadors sospiten que se'n fa un mal ús o desconeixen exactament quina és la seva funció. Per aquesta raó, des de l'Agència de Protecció de Dades recorden que "solament es poden utilitzar les càmeres amb finalitat de seguretat i no per controlar els treballadors."

A més, des de l'agència també s'ha detectat que la majoria de cartells que anuncien càmeres de videovigilància en els espais públics no compleixen la normativa.

Més delegats de dades

Quant a la figura del delegat de protecció de dades de les empreses, l'agència en té comptabilitzats prop de tres-cents, una xifra que considera insuficient. "S'haurien de donar d'alta més delegats", apunta la inspectora, Belina In-soon Babi. Un dels requisits és conèixer els reglaments de protecció de dades, però també han de tenir nocions de dret i sobretot saber el funcionament de l'empresa.  

Informa: Sergi Cano
Imatges: Fernando Montero

Comparteix:

"Avui no", tot un èxit Què aprenen els estudiants del MIT al país?