ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El preu dels carburants disminueix un 12% respecte mitjan juny

www.andorradifusio.ad

Disminueix un 12% de mitjana el cost dels carburants aquest estiu. Tot i ser encara més car que els darrers anys, alguns conductors continuen veient Andorra com un referent competitiu amb els països veïns. 

El juny va ser el mes en què es va assolir el cost més alt del combustible d'enguany. Ara, la davallada que s'ha deixat notar a la butxaca dels conductors. El president de l'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants, David Porqueres, indica que els preus de les gasolines han baixat de mitjana un 12% i els dels gasoils, un 11%.

Tot i no saber si el preu dels carburants continuarà a la baixa o bé augmentarà els pròxims mesos, per a molts conductors Andorra continua sent un clar referent competitiu respecte als països veïns. Segons explica un d'ells, al Principat ha pogut estalviar uns 10 euros per omplir el dipòsit respecte els 100 que pot pagar en benzineres espanyoles. "Encara surt bastant a compte", declara.

Tot i això, cada cop són més els que intenten prescindir del vehicle a l'hora de desplaçar-se, ja que prefereixen apostar pel transport públic o bé pels vehicles híbrids i elèctrics, ja que "segons on vols anar, no et queda més remei", explica una conductora.

A més, tenint en compte que al juliol es va posar en marxa l'abonament de bus gratuït, es podria registrar una notòria davallada en les vendes de carburant a causa d'un ús més reduït dels vehicles. Tot i això, Porqueres afirma que ara per ara és inviable treure conclusions.

Informa: Clàudia Justes
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: