ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Previsions econòmiques optimistes de la CEA en el sector turístic pel que resta d'any

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial (CEA) té unes previsions econòmiques optimistes pel que queda d'any. Es basa en el fet que el sector turístic ha tingut un bon agost, tenint en compte les circumstàncies, i podrà tirar del carro econòmic si la situació sanitària no empitjora.

L'agost ha estat millor, en l'àmbit turístic, del que l'empresariat calculava. Això fa pensar a la patronal dels empresaris que la resta de l'any pot ser positiu.

Des de la CEA es considera que el Principat té punts forts que poden ajudar que així sigui. El director, Iago Andreu, assegura que el sector turístic "demostra tenir molt bona salut en el moment en què a Andorra se li aixequen les restriccions, hi ha un flux entre les fronteres que funciona i el turisme de proximitat pot arribar al país". En aquest sentit manifesta que "la imatge de seriositat i seguretat, amb una bona oferta, ha estat molt important".

Però també es té en compte que la pandèmia de la Covid-19 està generant molta incertesa i que les bones previsions que pronostiquen es compliran si no hi ha canvis significatius. Andreu considera que "si les normes són clares i raonables Andorra està en unes bones condicions i en una bona predisposició per encarar els mesos que venen".

La Confederació Empresarial també creu necessàries polítiques que incentivin la creació d'habitatge de lloguer assequible. Seria una de les maneres perquè vingui personal qualificat.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: