ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El primer informe amb les dades de Visa permetrà al Govern afinar a l'hora d'atraure visitants

www.andorradifusio.ad

Les principals patronals i agents econòmics han estat convidats a la presentació del primer informe amb les dades dels usuaris estrangers de targetes Visa. És una informació que el Govern posa a disposició de tots ells per coordinar estratègies conjuntes de captació de visitants. Tot plegat, en el marc de l'estratègia per fer d'Andorra un laboratori de dades.

Una eina al servei de l'anàlisi econòmica que permet accedir a informació no obtinguda mai abans i compartir-la amb els agents econòmics. Aquesta és la utilitat del primer informe amb dades de transaccions fetes pels visitants amb targetes Visa. Engloba el període entre abril de l'any passat i maig d'aquest i és una informació que en complementa moltes altres de les quals ja disposa el Govern a través d'ActuaTech.

En el cas de l'acord amb Visa, que representa dos terços del total d'operacions amb targeta que es fan a Andorra, permet definir millor el perfil de cada visitant, segons procedència o època de l'any, per exemple. "Tenim una dada més global d'aquestes nacionalitats més minoritàries o que ens visiten de manera més minoritària. Per tant, podem plantejar-nos campanyes que puguin atraure'ls de manera més massiva", explica el secretari d'estat de Diversificació Econòmica, Marc Galabert.

L'objectiu, segons el ministre Jordi Gallardo, és "posar a l'abast dels sector públic i privat indicadors que ajudin a l'hora de prendre decisions" per "avançar i ajudar els sectors estratègics de l'economia, com el comerç i el turisme".

Del primer informe, en destaca que la despesa total en un any ha estat de prop de mil milions d'euros i que, de mitjana, ha estat de 160 euros per persona. Totes aquestes dades seran traslladades als agents econòmics perquè puguin implementar les millors estratègies. A partir de l'any que ve, a més, aquest serà un model dinàmic i obert en què qualsevol dels implicats podrà creuar i consultar dades per fer una millor anàlisi segons el sector d'activitat. Tot plegat entra dins de l'estratègia nacional del 'data hub' o gran base de dades, que fa d'Andorra un autèntic laboratori, tant per a les empreses com per a altres països.

Informa: Jordi Cama
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: