ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Costa considera que portar Stop Violències a la Fiscalia no era la millor opció

www.andorradifusio.ad

La decisió de demanar a la Fiscalia que revisi la participació de l'Associació Stop Violències davant la CEDAW no és del tot compartida pels membres de la coalició de Govern. El liberal Ferran Costa entén els motius de l'acció, però considera que hi ha altres alternatives. Així ho ha dit aquest dijous a 'La Rèplica', on ha avançat que la setmana que ve presentaran la Llei de transparència.

El president del grup parlamentari liberal no és partidari de posar en mans de la Fiscalia la intervenció de Stop Violències a la CEDAW. Així ho ha dit a 'La Rèplica'. Ferran Costa té clar que allò exposat era ple d'afirmacions amb poc fonament i mancades d'evidències documentals, però sosté que hi ha altres maneres de defensar la posició del Govern. "La que s'ha adoptat potser no seria la meva preferida, perquè hi ha altres maneres de fer-ho, perquè està clar que allò que no podem fer, ni de bon tros, és coartar la llibertat d'expressió de ningú", defensa.  "Aquesta acció de govern s'ha de circumscriure en la voluntat de matisar aquells discursos que qualsevol persona faci davant d'organismes internacionals", afegeix. En tot cas, Costa no descarta que hi hagi altres accions, tenint en compte que a hores d'ara no se sap si la Fiscalia acabarà actuant o no.

Sobre les eleccions comunals, creu que seran molt obertes, ja que hi ha moltes opcions. També ha reconegut que algunes aliances polítiques poden desorientar l'electorat. "Hem de veure com l'elector respondrà a la cultura de pactes, que cada vegada sembla més evident i més necessària. També és una evidència, i no ens n'amaguem la classe política, que cada vegada és més difícil per al ciutadà discernir què és allò que hi ha darrere de cadascuna de les propostes", reconeix.

Pel que fa al treball al Consell, ha avançat que la setmana que ve presentaran la proposició de llei de transparència i que des del seu grup insistiran a activar temes recurrents com pot ser la Llei de la nacionalitat.

Informa: Ester Pons

L'entrevista completa de La Rèplica a Ferran Costa, a la carta:

 

Comparteix:

18.204.42.98