ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Problemes puntuals obliguen a allargar l'adaptació a la via preferent fins al març

www.andorradifusio.ad

Dificultats en el desplegament de la via preferent han obligat a ampliar el període d'adaptació fins al 31 de març. Els principals problemes, tot i que puntuals, han estat per algunes receptes que encara no tenen el codi correcte, i això ha generat més feina del compte a les farmàcies. També hi ha qui encara no ha fet el tràmit perquè li assignin metge referent.

Tot i haver-se iniciat la tardor passada el procés per implantar des de l'1 de gener la via preferent, aquest s'ha vist entorpit per la manca dels codis RU en algunes receptes noves o a les prescripcions mèdiques de llarga durada. L'altre problema ha estat que alguns ciutadans encara no han escollit metge referent. Per aquest motiu, la parapública ha atorgat una moratòria fins al 31 de març. Durant aquest període s'utilitzarà un codi RU universal en el cas de no tenir-ne.

No realitzar bé aquest procés pot suposar-li al pacient un greuge en el percentatge de diners que la CASS li retorna, més important encara en el cas del tercer pagador. Pot succeir, per exemple, que es reemborsi un 60% en comptes del 75%. Els propietaris de farmàcia consultats afirmen que el sistema a nivell pràctic funciona i hi ha molts menys inconvenients que dues setmanes enrere.

Els farmacèutics han detectat que, juntament amb altres professionals de la salut, s'han vist abocats a fer pedagogia envers els ciutadans sobre com funciona el nou procés.

Potser, segons alguns farmacèutics, hauria estat millor escollir una altra època de l'any amb menys afluència de turistes, fet que ha pogut entorpir a la pràctica alguns processos a les farmàcies.

En definitiva, els farmacèutics recorden que quan es va implantar el sistema de la targeta amb la banda magnètica de la CASS l'inici va ser una mica caòtic, però finalment el ciutadà va entendre el procés i s'hi va habituar. Confien que amb la via preferent succeirà el mateix.

Infomra: Sílvia Mestre
Imatge: Desirée Sala

Comparteix:

3.238.70.175