El Pastador vol obrir-se a l'exterior després del reconeixement als Marmalade Awards

www.andorradifusio.ad

Ja fa gairebé cinc anys que està en marxa, però fa poc el Pastador, la marca de melmelades artesanals de Cal Joanet de Sispony, ha adquirit més notorietat després de rebre tres premis en els guardons internacionals més prestigiosos de l'especialitat. Ara aquesta petita empresa es vol obrir a l'exterior.

Va arrencar fa gairebé cinc anys per retre homenatge als seus padrins. L'antiga Casa Joanet està ben present. La mateixa casa i la seva àvia i el seu oncle són a la portada del llibre "Dones d'Andorra". Melmelades el Pastador no podien ser a cap altre lloc que Sispony. El producte natural, com els fruits vermells, no és gaire lluny.

Després de quatre anys en marxa Sònia Cano va decidir presentar-se per primera vegada als Marmalade Awards a Anglaterra. Tot i només poder presentar cítrics, s'ha emportat una plata i dos bronzes. Més que superar als més de 3.000 participants en la categoria artesana l'objectiu era "saber si realment estava fent les coses bé, que algú de fora que no em coneix i no sap qui sóc m'ho reconegui".

A casa Joanet també fan esmorzars i tallers. Després d'aquests premis la Sònia és ambiciosa. Espera que li obri portes a l'exportació. Andorra continua avançant en aquesta matèria, aprovada la llei de producció ecològica i amb el reglament en procés, aviat aquests productes podran tenir un segell que els reconegui com a producte ecològic.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

Es crea l'associació GosSOS per donar resposta a la sensibilització animalista La minicentral hidroelèctrica d'Aixovall estarà enllestida l'abril del 2021