Els professionals liberals titulats s'han doblat des del 2014 i són uns 3.000, la meitat andorrans

www.andorradifusio.ad

Entre el 2014 i el 2021, el nombre de professionals liberals que poden exercir s'ha més que doblat i són uns 3.070. Una mica més de la meitat treballen per compte propi. Per exemple els professionals del dret han passat de 180 a 290 en set anys.

La xifra de professionals titulats inscrits al registre han experimentat un gran creixement. La majoria dels que exerceixen tenien estudis de segon i tercer cicle universitari i similars.

Al voltant de la meitat dels professionals actius treballen per compte propi i la resta ho fa per altri. Una situació molt diferent a la del 2014, quan un de cada quatre era assalariat.

Durant el 2021 es van concedir prop de 300 autoritzacions per a aquest tipus d'empleats, amb un gran increment de prop del 70% respecte el 2020. La majoria dels que van rebre el vistiplau de l'executiu eren espanyols i poc més d'un de cada quatre, nacionals.

Fa poc els professionals liberals van advertir que l'obertura a l'exterior quan es signi un acord d'associació amb la Unió Europea hauria de ser controlada. En un dels sectors més sensibles, el del dret, el nombre de professionals autoritzats a exercir ha passat de 180 a 290 els darrers anys.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Enseñat defensa el no a la radioteràpia i la fi dels abusos amb la nova cartera de serveis La fiscalia investiga Liberals per un deute de més de 112.000 euros del 2011