El programa del cos de voluntaris per la natura ja ha format 37 alumnes

www.andorradifusio.ad

El programa del cos de voluntaris per la natura acaba la sisena edició amb èxit. Un projecte que va iniciar el comú de la Massana i que compta amb col·laboracions privades i del Govern. El programa dona suport als joves oferint-los formació i opcions de sortides laborals.

Des del 2013 el comú de la Massana impulsa el programa de cos de voluntaris per la natura, centrat en la formació i acompanyament de joves més grans de 16 anys que estan fora del circuit educatiu i que mostren interès en l'àmbit de la jardineria, la gestió forestal i la ramaderia. Fa dos anys que el programa s'incorpora al pla Focus 16-20 del Govern. Una iniciativa conjunta que ja està més que consolidada. Consisteix "sobretot a intentar donar possibilitats a joves que per la via educativa estàndar, reglada, no se n'han sortit, que actualment no són al mercat del treball i de com aconseguim reenganxar-los per donar-los una sèrie de competències per fer-los més fàcilment ocupables, perquè trobin feina més fàcilment", explica el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.

El comú celebra la sisena edició d'aquest programa que també compta amb col·laboradors privats, una "clau de l'èxit", segons el cònsol major de la Massana, David Baró.

Actualment el programa ja ha format 37 alumnes. La titulació ofereix els recursos per desenvolupar les competències necessàries per inserir-se al món laboral amb més garanties d'èxit.

Aquest dilluns s'ha fet l'acte de cloenda de la sisena edició amb el lliurament dels diplomes. El proper curs s'iniciarà al febrer.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Guillem Casal

Comparteix:

L'ex-cap d'Urgències al·lega que no hi va haver irregularitats en el contracte del sistema de triatge La gran majoria dels titulats superiors treballen a Andorra i es senten satisfets de la formació