Un projecte per embellir la Casa de la Vall destacarà una peça única

www.andorradifusio.ad

De pare a fill. Miquel Canturri està decidit a valorar unes mesures de cereals d'entre els segles 16 i 17 que es trobaven fent part d'un jardinera a la Casa de la Vall. Són de les poques que es coneixen. Ara es podrien exposar amb d'altres en un embelliment de la Casa de la Vall que projecta Sindicatura.

Les mesures van començar el seu periple a l'edifici del firal al Cap del carrer, on es reunia el Consell de la Terra. Als anys 60 es van traslladar a la Casa de la Vall coincidint amb una remodelació encapçalada per Cèsar Martinell, en què Pere Canturri va aprofitar per conservar-hi aquests i altres elements provinents de diferents llocs d'Andorra.

Però amb la construcció del nou parlament es van deixar en un lloc inapropiat, en una de les jardineres laterals de l'escalinata que dona accés a l'aparcament.

El 2011 Pere Canturri demana que es tregui d'allà. Són dels segles XVI i XVII i de les poques que es coneixen.

El seu fill, Miquel Canturri, conseller del comú d'Andorra la Vella, posa en relleu que "de mesures com aquestes a Catalunya només es coneixen dues: una a Montblanc i l'altra a la Seu d'Urgell". Per aquest motiu en destaca el seu valor i ¡'objectiu de "donar-li contingut i una història".

Vol culminar així la voluntat del seu pare. De moment s'han retirat i restaurat les mesures, que espera poder exposar gràcies a un projecte de remodelació de l'entorn de l'antic parlament, que podria incloure l'aparcament i l'espai que va deixar la Casa del Benefici. La idea és fer un museu de la pedra i Canturri confia que el concurs per al projecte vegi la llum abans de finalitzar el mandat.

De tenir continuïtat en el proper mandat, aquest projecte seria un atractiu més per a una de les zones històriques del país.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro
Imatges cedides: Retoc

Comparteix:

Manifest per a la creació d'una àrea econòmica Andorra-Pirineu Gallardo denuncia pressions i tensió al Consell General