Manifest per a la creació d'una àrea econòmica Andorra-Pirineu

www.andorradifusio.ad

Aquest dimarts s'ha presentat el Manifest per a la creació d’una àrea econòmica Andorra-Pirineu i el posterior lliurament a Sindicatura. Un projecte transfronterer que té l'objectiu de promoure l'activitat econòmica i enfortir la relació amb la Unió Europea a través de l'acord d'associació.

Andorra i el països veïns han mantingut històricament una relació d'afinitat cultural, econòmica, politica i social. Tot i això, aquesta relació no s'ha formalitzat.

És per això que unes 300 persones s'han unit per singar un manifest amb l'objectiu de formalitzar una àrea econòmica entre Andorra i el seu entorn. Un dels promotors del manifest, Joan Ganyet, destaca que "a Andorra som un pol d'activitat econòmica i de serveis al Pirineu però amb una dimensió física molt petita". Per tant, afegeix, "es tracta d'establir un nou pol de relacions formals reconegudes per la Unió Europea entre França, Espanya i Andorra en benefici de totes les parts".

Un reconeixement que s'emmarcaria en l'acord d'associació que està negociant la Unió Europea i Andorra. Una oportunitat per enfortir les relacions amb els veïns i en especial amb l'àrea pininenca. Permetria dinamitzar l'economia obrint-la a nous mercats. Antoni Pol és un altre dels promotors del manifest. Remarca que "si aquesta complementarietat es reconeix legalment i si aconseguim un marc adequat amb l'acord d'associació, podríem facilitar les relacions i, a nivell econòmic, passar d'un mercat interior de 100.000 habitants a un de 300.000".

El manifest s'ha presentat aquest dimarts i s'ha lliurat a Sindicatura. Imprès en quatre llengües té el suport d'unes 300 persones que s'hi han adherit.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Sergi Linares

Comparteix:

Lectors de matrícules per lluitar contra el frau i el contraban a la duana espanyola Un projecte per embellir la Casa de la Vall destacarà una peça única