ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El projecte del laboratori de Grifols centra bona part del debat al Consell General

www.andorradifusio.ad

El projecte d'implantar un laboratori de Grifols a Ordino ha centrat bona part del debat de la sessió parlamentària d'aquest dijous. Ha estat en la votació de l'esmena a la totalitat del PS a la llei de recerca en l'àmbit de la salut i la biomedicina que els socialdemòcrates creuen que afavoreix massa la farmacèutica catalana. La proposta ha estat tombada per la majoria i el text legal s'hauria de votar pròximament.

El Consell General no ha donat suport a l'esmena a la totalitat a la llei de recerca en salut i biomedicina que només ha tingut el vot favorable dels seus promotors, els socialdemòcrates, i de la consellera general no adscrita Carine Montaner, a més de l'abstenció de Terceravia. El PS creu que és una llei que crea inseguretat jurídica i que està feta a mida del projecte d'implantació del laboratori de Grifols. El Govern ho nega.

La consellera general del grup socialdemòcrata, Susanna Vela, ha expressat que es necessita una llei "homologable, moderna i respectuosa que no faci discriminacions i menys que afavoreixi una empresa."

El ministre de Salut, Albert Font, esmenta que aquesta llei no està feta perquè tingui noms propis. "S'ha parlat de noms propis, de noms de laboratoris. Aquesta és una llei que busca justament regular perquè els noms propis no siguin tan visibles."

Els demòcrates han lamentat que s'hagi demanat que es tiri enrere el text legal que volien treballar amb els socialdemòcrates. Així ho ha manifestat el president del grup demòcrata, Carles Enseñat

"Està pensada i motivada en l'oportunitat política i per buscar un possible rèdit electoral que al nostre entendre rebaixa i embruta qualsevol negociació o voluntat de treball."
Carles Enseñat, president del grup parlamentari demòcrata

Carine Montaner ha criticat rotundament que es vulgui afavorir Grifols. "Que ve a fer Grifols aquí si no és per un tema fiscal quan ja té una filial a Irlanda?".

Amb tot, El PS ha anunciat que presentarà la setmana vinent una pregunta parlamentària sobre l'estat del projecte d'aquest laboratori farmacèutic.

Informa: Pere Moliné

Comparteix: